Застава при оренді автомобіля

Застава при оренді автомобіля

Для того щоб легко і просто вирішувати повсякденні питання, необхідний автомобіль, іноді власний транспортний засіб виходить з ладу, але, щоб користуватися чужим автомобілем, потрібно внести заставу при прокаті авто, щоб гарантувати його повернення, а також власні чесні наміри і відповідальність.

Що таке застава?

Застава – це майно, тобто грошові кошти, які одна сторона дає інший і може вільно користуватися послугами або предметом. Внесену заставу гарантує повернення взятого майна, а також збереження його цілісності або покриває витрати на відновлення.

Навіщо потрібна застава при оренді автомобіля

Варто знати, що заставу при оренді авто вноситься для того, щоб зробити водія транспортного засобу максимально відповідальним за дії і взяте в оренду майно. При внесенні заставної суми, людина гарантує повернення машини в тому вигляді, в якому він її взяв, в разі псування, заставна сума залишається власнику на ремонтні роботи, але важливо відзначити, що якщо сума збитку нанесена менше, ніж внесена сума, то різниця повертається стороні заподіяла шкоду.

Дуже важливо перед підписанням договору оренди, уважно його прочитати, а також задати всі питання, що цікавлять. Повернути неповну частина франшизи компанія також може за невиконання пунктів договору, наприклад:

  • повернення машини без заправленого бака;
  • повернення в брудному і неохайному стані;
  • ремонт аксесуарів або інших речей, які міг пошкодити клієнт;
  • пошкодження цілісності салону автомобіля.

Чи варто орендувати машину без застави

Якщо ви думаєте, що можлива оренда автомобіля, заставу за який не вноситься і відповідальності за вчинені дії не настане, ви дуже помиляєтеся. Так як багато компаній роблять рекламний хід і анонсують можливість оренди авто без внесення франшизи, але ніхто не говорить про те, що вартість оренди підвищується в кілька разів, а при ДТП, людині доведеться сплатити максимальну суму, яка прописана в контракті.

У будь-якому випадку сторона взяла в оренду авто несе за нього відповідальність і буде оплачувати його псування і завдані збитки, так як підписує контракт, де вказано даний пункт.

Переваги застави при прокаті авто

Краще довірити власне життя і фінансове благополуччя компанії Toprent, так як саме у нас прозорі умови угоди і коректні формулювання в договорі.

Якщо людина бере в оренду автомобіль, то йому, виходячи з обраної марки авто і термінів прокату, вказують максимальну вартість франшизи. Сплативши конкретну суму клієнт розуміє, що навіть при псуванні автомобіля з нього більше ніякі грошові кошти стягуватися не будуть.

Важливо відзначити, що всі автомобілі автопарку в компанії Топ Рент застраховані в КАСКО і ОСАГО.

Прокат авто і варіанти застави

У нашій компанії простий прокат автомобіля, заставу вноситься в момент підписання договору, а також обговорення всіх нюансів оренди.

Щоб стати власником орендованого автомобіля, необхідно мати досвід водіння, як мінімум два роки. Також є вікові обмеження, оренда можливо тільки з 21 року.

Для того щоб підписати договір, необхідно мати при собі:

  • паспорт;
  • посвідчення водія;
  • ИНН.

Прийшовши в офіс слід надати оригінали документів, а також вказати який автомобіль і на який період буде орендований. Кваліфіковані співробітники нашої компанії прорахують вартість оренди і заставної суми, також заздалегідь можна подивитися вартість франшизи автомобіля на сайті компанії.

Внести франшизу можна готівкою, також можливо переказати кошти на банківський рахунок. Після закінчення терміну транспортний засіб здається в автопарк, його оглядають фахівці і якщо воно відповідає всім вимогам, то заставна сума повертається власнику на карту або готівкою тими ж купюрами, які вносилися орендарем.

Чому не варто боятися застави при оренді автомобіля?

Внесення авансу під час оренди автомобіля – це конкретна сума коштів, яка стягується за експлуатацію авто і не дотримання правил або при псування цілісності майна.

Варто також відзначити, що за статистикою лише 0, 5% клієнтів виплачують компенсацію за недотримання правил експлуатації або при псуванні майна.

Щоб бути спокійним і впевненим у власних діях необхідно:

  • прочитати уважно договір;
  • з’ясувати всі питання з приводу виплат;
  • оцінити разом з майстром стан авто та його цілісність;
  • бути уважним на дорозі і відповідально ставитися до майну третіх осіб.

Прокат авто і внесення за нього завдатку – це звичні речі, які безліч років практикуються за кордоном. 

Перш ніж внести кошти, варто вивчити ринок, вибрати відому компанію, що зарекомендувала себе на ринку і має великий асортимент транспортних засобів, таку як Toprent – одну з найпрогресивніших компаній, яка пропонує прозорі умови угоди і справні автомобілі.