Оренда авто під час карантину

Оренда авто під час карантину

З введенням в Україні карантинних заходів внаслідок зростання захворюваності від Covid-19 пересування на громадському транспорті і таксі стало небезпечним. Для дотримання безпечної дистанції рекомендується використовувати для поїздок і подорожей особистий транспорт або орендувати авто. 

Пересування на своєму авто в період епідемії коронавируса має свої плюси:

  • Мінімізація контактів з іншими людьми;
  • збереження безпечної дистанції;
  • можливість дотримуватися профілактичні заходи (дезінфекція поверхонь, провітрювання).

Слід врахувати, що з введенням карантину і локдауна (з 7 по 24 січня 2021 г.) діють правила пересування на машині. При їх невиконанні українцям загрожує штраф в розмірі від 17 000 до 34 000 грн. При дотриманні всіх запобіжних заходів в умовах карантину користування своїм або орендованим авто (поїздки, обслуговування) не має суттєвих обмежень. 

Чи можна пересуватися на автомобілі під час карантину?

Так можна. Кабінет Міністрів України періодично вносить поправки до постанови №255 від 02.2020 р, однак ЗУ не заборонено використовувати приватне і орендований транспортний засіб. Можна пересуватися не тільки по Україні, але і за її межами, за винятком кордону областей і населені пункти, які є джерелом поширення захворювання.

За скільки людина можна їздити в машині під час карантину?

Для поїздки на легковому авто допустимо перебування в автомобілі не більше 2-х дорослих осіб. Також допустимо перебування в салоні 2-х дорослих з дітьми молодше 14-ти років, виходячи з технічних характеристик транспортного засобу та кількості посадкових місць. Однак, не більше 9-ти посадочних місць з урахуванням водія.

Правила карантину для водіїв і пасажирів авто

Кабмін України ввів правила карантину для водіїв, згідно з якими дозволяється:

  • вільне пересування машиною по території України і за кордоном, за винятком областей і населених пунктів, які визнані джерелами інфікування. В’їзд на їх території обмежений або повністю заборонений;
  • орендувати авто на звичайних умовах;
  • сервісне обслуговування;
  • купувати авто і автозапчастини;
  • страхувати автомобіль;
  • реєструвати новий транспортний засіб;
  • міняти водійські права (онлайн);
  • заправляти автомобіль в пунктах АЗС;
  • обідати і пити каву на АЗС;
  • забирати їжу і товари в пунктах видачі;
  • знаходитися в машині без засобів індивідуального захисту.

Правила поїздок під час карантину мають і деякі обмеження. Якщо Ви плануєте взяти авто на прокат, то водієві заборонено:

  • перевозити в салоні більше 2-х повнолітніх людей;
  • перевозити людей на відстань більше 2-х км від будинку, які повинні знаходитися на самоізоляції (з симптомами Ковід, люди у віці 60+, ті, хто мав контакт з інфікованими);
  • міжміські перевезення в карантин дозволені за винятком міст-осередків Covid-19;
  • здійснювати купівлю-продаж вживаного автомобіля (зважаючи на складнощі при реєстрації ТЗ).

На цьому список обмежень вичерпаний. У карантин пересування на машині залишається одним з пріоритетних варіантів поїздок по місту, країні і за її межами завдяки тому, що вдається забезпечити дотримання карантинних заходів і уникнути зайвих контактів. Якщо у Вас немає особистого ТЗ, пропонуємо розглянути варіант оренди автомобіля . Тривала оренда дозволити заощадити на подобової вартості. Про правила і умови оренди читайте нижче.

Умови оренди авто під час карантину

Ми пропонуємо авто на прокат будь-якої марки і класу (економ, середній, бізнес, преміум, позашляховики і мінівени). Всі автомобілі проходять плановий техогляд і мийку до і після прокату, тому наші автомобілі завжди виглядають доглянутими.  

Щоб орендувати і зробити пересування на своєму авто максимально комфортним і безпечним під час епідемії коронавируса необхідно:

  1. досягти 21 року і мати досвід водіння не менше 2-х років;
  2. мати при собі документи, що підтверджують особу: паспорт старого або нового зразка – ID (для громадян України); паспорт закордонного зразка (для приїжджих); ідентифікаційний код; водійське посвідчення, дійсне на території України;
  3. внести заставну суму при підписанні Договору. Сума застави повертається повністю при поверненні авто в первісному стані. Якщо під час оренди автомобілю було завдано збитків, то орендар повинен відшкодувати суму збитку або зробити ремонт за свій рахунок;
  4. внести передоплату за весь період оренди (готівкою, карткою або грошовим переказом на рахунок компанії або фізичної особи-підприємця );
  5. забрати авто самостійно з офісу в робочий час (безкоштовно) або замовити доставку автомобіля за адресою (послуга платна).

Мінімальний термін оренди – 48 годин. У нашій компанії ліміт пробігу не встановлено. Орендар вносить передплачений запас, який входить в тариф прокату. При перевищенні запасу, оплата йде за кожен новий км по тарифам нашої компанії.  

Для максимально комфортного пересування ми пропонуємо оренду спеціального устаткування (GPS-навігатора, Wi-Fi роутера, дитячого автокрісла). Також існує варіант оренди авто з особистим водієм. У нашому штаті тільки водії з великим досвідом водіння, які добре знають місто, не вживають алкогольні та наркотичні речовини, завжди ввічливі і порядні.

Взявши авто напрокат, необхідно неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, дбайливо ставиться до автомобіля і не використовувати його для спортивних змагань і перевезень громадян (таксі), тварин і великогабаритних вантажів. Також заборонено використовувати машину на тимчасово окупованих територіях – Донецькій і Луганській області, АР Крим.

Правила пересування під час карантину не обмежують свободу пересування на легковому авто, тому послуга оренди актуальна як для подорожей, так і для відряджень і урочистих заходів. 

Правила безпеки водія на орендованих автомобілях

Для того, щоб уникнути зараження, водієві авто рекомендується дотримуватися маскового режиму, частіше провітрювати автомобіль, обробляти салон авто антисептиком, змінити салонний фільтр. Також не слід перевозити громадян, що мають симптоми Covid, або тих, хто контактував з інфікованим. На громадських парковках також слід надягати засоби індивідуального захисту (маска або респіратор) і ретельно обробляти руки антисептиком.