Оренда авто: тонкощі вибору

Оренда авто: тонкощі вибору

Оренда автомобіля послуга, яка приваблює увагу тих, хто звик самостійно управляти особистим часом, хто дорожить власною репутацією, відкидаючи будь-які запізнення через некоректну роботу громадського транспорту.

Якщо ви є одним з тих, хто вирішив вперше орендувати авто, ми надамо вам можливість вивчити умови взяття машини на прокат, а також допоможемо зорієнтуватися в тонкощах вибору транспортного засобу.

Підібрати оптимальний варіант автомобіля співробітники компанії можуть за умови, що ви вже визначилися, для виконання яких завдань вам необхідно транспортний засіб, який клас авто буде відповідати вашим побажанням і фінансовим можливостям.

Де орендувати машину?

Спочатку вам доведеться визначитися, де орендувати машину. Слід зазначити, що послуги з оренди авто надають зараз багато компаній і приватні особи. З цієї причини новачкам складно будь-кому віддати перевагу, а вибирати навмання не можна, оскільки співпраця з недобросовісною компанією може обернутися множинними проблемами і розчаруванням.

Отже, щоб уточнити для себе, де орендувати машину буде максимально вигідно, рекомендується вивчити пропозиції всіх тих, хто надає такі послуги, особливо звернути увагу на такі нюанси:

  • Розташування компанії. Навряд чи буде зручно користуватися послугами компанії, яка розташована на пристойній відстані від місця вашої дислокації, хіба що такий варіант можна розглянути, якщо компанія надає послуги трансферу і готова вас доставити в автопарк для підписання договору та вибору авто. В цьому випадку вам не доведеться додатково обдумувати варіанти і будувати маршрути, як дістатися до офісу компанії.
  • Автопарк. Компанія, яка заслуговує уваги, обов’язково повинна мати розширений автопарк, що складається з транспортних засобів різних моделей. Клієнт має право вибрати певний клас автомобіля, висловити побажання щодо пасажиромісткістю, а також вказати на технічні параметри авто, які для нього будуть кращими. Якщо компанія має в своєму розпорядженні обмеженим вибором авто, краще відмовитися від співпраці з нею. Наявність мінімальної кількості транспортних засобів буде вказувати на те, що вони постійно перебувають в роботі, відповідно, достатнього часу на проведення їх технічної профілактики виділятися не буде. У зв’язку з цим виникає ризик взяття авто в оренду, технічний стан якого далеко від ідеального.
  • Цінова політика. Компанія, орієнтована на індивідуальний підхід до кожного клієнта, пропонує розширений ціновий діапазон, щоб клієнти з різним рівнем фінансових можливостей змогли вибрати оптимальні варіанти авто для себе.
  • Відгуки. Про те, наскільки можна довіряти компанії, можна зорієнтуватися за відгуками, які залишені колишніми клієнтами. Слід налаштуватися, що відгуки можуть бути як позитивними, так і негативними. У хорошій компанії, що заслуговує на довіру, відсоток позитивних відгуків повинен бути максимальним.

мета оренди

Тепер, коли ви змогли визначитися з компанією, співпраця з якою буде для вас максимально вигідним, ми ще вам підкажемо, на що звернути увагу при оренді автомобіля. Зокрема, правильний вибір авто залежить від того, які цілі ви переслідуєте, прагнучи орендувати транспортний засіб:

  • оренда для подорожей;
  • оренда для щоденного користування, поки ваша машина, наприклад, перебуває на СТО;
  • оренда машини для зустрічей (партнерів по бізнесу або для організації романтичної прогулянки).

якщо передбачається прокат авто для подорожей, ми рекомендуємо додатково зорієнтуватися в маршруті. Якщо подорож короткочасне і авто необхідно для поїздки за місто або в ліс на пікнік з друзями, тоді краще звернути увагу на транспортні засоби з поліпшеною прохідністю. Це важливо, оскільки переміщення може припускати поїздку по грунтовій дорозі.

Якщо ж ви плануєте поїздку на великі відстані, подбайте про те, щоб в транспортному засобі було все необхідне для забезпечення не тільки вашої безпеки, але і комфорту

Якщо вам необхідно транспортний засіб для поїздок за кордон, наприклад, в Європу, спочатку обговоріть з компанією, чи надасть вона таку можливість. При отриманні позитивної відповіді, автомобіль важливо вибирати, враховуючи нюанси тієї країни, куди ви вирушаєте.

Клас автомобіля

Наша компанія TopRent має розширений автопарк, тому ми готові надати нашим клієнтам право вибору авто будь-якого класу:

Оренда авто економ класу абсолютно не означає, що вам буде надано транспортний засіб, обслуговування якого приділяється мінімум уваги. Всі автомобілі нашої компанії піддаються:

  • регулярному технічному огляду;
  • проведення при необхідності позапланових ремонтів;
  • миття та чищення салону.

Авто економ класу лише за статусом поступаються машин преміум класу. Автомобілі бізнес- і преміум класу часто орендуються при зустрічі бізнес-партнерів, зустрічі іноземних гостей.

Умови оренди

З’ясувати, хто може виступати в якості орендаря, вдається, якщо уважно вивчити умови взяття машини на прокат. До орендарю висуваються деякі обмеження. На цій посаді може виступати особа, яка має:

  • досвід водіння не менше 2 років;
  • вік не менше 21 року.

Для оформлення договору необхідно надати:

  • паспорт;
  • ІПН;
  • водійське посвідчення.

В умовах також прописані обмеження території користування, пробігу, описані правила внесення застави, а також перераховані варіанти оплати.

Осмотр авто

І в завершенні хотіли б поділитися ще корисними порадами,як орендувати авто, щоб згодом не було проблем.

Під час огляду автомобіля слід уважно візуально досліджувати його зовнішню поверхню. Якщо будуть виявлені будь-які дефекти або несправності, слід відразу ж заявити про це менеджеру, який або запропонує альтернативний варіант авто, або зафіксує виявлені дефекти в контракті.

Корисно після повернення авто попросити письмове документальне підтвердження того, що машина повернута в належному стані.

Якщо ви підете нашим радам, ми впевнені, що досвід взяття авто в оренду буде позитивним і максимально ефективним для вас.