Підмінний автомобіль на час ремонту

Підмінний автомобіль на час ремонту

Техніка навіть найякісніша може виходити з ладу, також і автомобіль, він може зламатися в найвідповідальніший момент. Також транспортний засіб може потрапити в ДТП, тоді на його відновлення необхідно витратити багато часу, грошей і сил. Але що робити, якщо потрібно пересуватися по місту, їздити на зустрічі і возити сім’ю?

Можна скористатися одноразово, допомогою друзів і таксі, але щоб пересуватися в будь-який час доби і розпоряджатися особистим часом зручніше замовити підмінне авто на час ремонту , поки машина буде стояти в сервісі, людина зможе жити в колишньому темпі.

Що таке підмінний автомобіль?

Підмінний автомобіль – це транспортний засіб, який повинен видати дилер продає машини, якщо авто вийшло з ладу і перебувати на гарантії. & Nbsp; В даному випадку, дилери повинні надати підмінне авто на час ремонту.

Компанії, що надають люксові автомобілі, найчастіше пропонують машину тієї ж марки і в найкоротші терміни доставляють власнику або пропонують забрати в офісі, якщо трапилася заводська поломка.

В реальних умовах домогтися видачі підмінного автомобіля під час гарантійного ремонту , дуже складно. Тому, щоб залишатися завжди в робочому ритмі, можна взяти в оренду автомобіль на кілька днів, тижнів або місяців.

Закон України про підміну автомобілі

Згідно із законом України дилери продають автомобілі повинні видавати підмінне авто на час ремонту , але по факту, необхідно підходити відповідально до підписання договору під час купівлі-продажу.

У деяких договорах, даний пункт відсутній, тому компанія може відмовити у видачі транспортного засобу або запропонує довгий шлях вирішення проблеми, за який можна полагодити автомобіль.

Щоб не витрачати час і сили, можна скористатися послугами компанії, яка пропонує авто в оренду на кілька днів або місяців.

Особливості підміни авто на час гарантійного ремонту

Видати підмінне авто на час ремонту , може собі не кожна компанія. Тільки деякі з них, підтверджують, що при виході автомобіля з ладу, вони можуть надати машину. На заміну авто можуть розраховувати власники:

  • BMW;
  • Mercedes-Benz;
  • Audi;
  • Lexus;
  • Infiniti.

Власники інших марок машин повинні самостійно виходити з неприємної ситуації. Можна скористатися громадським транспортом, таксі або орендувати авто в компанії.

Щоб стати власником авто на час ремонту власного транспортного засобу, слід досягти 21 року, а також мати стаж водіння не менше 2 років.

Особливості підміни авто на час ремонту по каско

З огляду на закон про споживанні, компанії зобов’язані видати підмінний автомобіль на час ремонту по Каско , але щоб домогтися результатів потрібно пройти довгий і тернистий шлях, необхідно:

  • написати дилера про поломку або в страхову компанію;
  • відправити машину на технічний огляд у сто, яке вкаже страховик;
  • отримати довідку яка підтверджує поломку;
  • надати пакет документів : паспорт, ІПН, договір купівлі-продажу.

Тільки після розгляду заявки, компанія може видати підмінне авто на час ремонту, але даний варіант вирішення проблем буває рідко. Часто компанії затягують з відповіддю і швидше знайти і взяти в оренду автомобіль, ніж дочекатися підмінного.

Також важливо уточнити, прописана чи послуга заміни авто в Каско, якщо такого пункту немає, компанія правомірно відмовляє в наданні послуги.

Особливості підміни авто на час ремонту по ОСАГО

Компанія ОСАГО, також не поспішає видавати підмінне авто на час ремонту по ОСАГО , щоб отримати автомобіль на час ремонту, необхідно зв’язатися з компанією, надати документальні підтвердження поломки, зробити запит на підміну авто.

Щоб фірма надала транспортний засіб, необхідно провести тривалі переговори, паперові тяганини, а після дізнатися, що для даної марки автомобіля не передбачений підмінний автомобіль, так як даного пункту в договорі немає.

Тому, щоб не витрачати час на пошуки істини і бути завжди мобільним, є варіанти оренди автомобіля, даний процес займе мінімум часу і дасть можливість комфортно пересуватися по місту і країні.

Кращі дилери по підміні авто в Україні

Чи не багато компаній надають, підмінне авто на час ремонту, тому при покупці потрібно приділяти час читання договору, не соромитися задавати питання, щоб після поломки транспортного засобу не потрапити в скрутне становище, коли потрібна машина, ремонтні роботи триватимуть більше тижня, а дилер люб’язно відмовляє в наданні підмінного автомобіля.

Кращими дилерами в Україні вважаються такі компанії.

  1. Компанія «АвтоКапітал» надає Mercedes-Benz, пропонує функцію підмінного авто на випадок виходу з ладу транспортного засобу.
  2. Компанія «АВТ Баварія Україна» надає транспортні засоби BMW, MINI, також пропонує заміну авто на час ремонту.
  3. Компанія «Віннер Імпортс Україна» надає машини, марки & nbsp; Ford, гарантує заміну автомобіля в разі гарантійної поломки.
  4. Компанії «Авто Інтернешнл» надає Mazda, також пропонує можливість заміни авто на час ремонту.
  5. Компанія «AUTO-Consulting» надає Mitsubishi, дає підмінне авто терміном не більше ніж на 5 робочих днів.

Оренда автомобіля як найкраща альтернатива

TopRent – компанія, що надає можливість бути завжди мобільним і отримувати від водіння задоволення, і бути задоволеним наданими послугами.

Компанія може надати підмінне авто на час ремонту в будь-яку точку міста, за додаткову плату, щоб забезпечити комфорт замовнику.

Якщо немає можливості вести автомобіль, можна замовити транспортний засіб разом з водієм, який буде легко, швидко і безпечно доставляти клієнта в потрібні місця для важливих зустрічей і переговорів.

Після того, як машина буде зроблена, слід повернути машину в належному стані і отримати заставні кошти назад.